Новини та корисні матеріали
Новини

Store-check у Південній Африці. Частина 1

Візит нашої команди до Південної Африки завершився, отже саме час ділитися нашим польовим дослідженням цього ринку у секторі продуктів харчування. Сьогодні відкриваємо завісу з полиць м’ясної та молочної продукції.


М’ясо.Його ну дуже багато на полицях. Таке враження, що це головний продукт і всі їдять тільки його. При чому вибір дуже різноманітний – окрім звичної для нас свинини та яловичини, екзотичне для нас м'ясо антилопи та страуса. Ціни дещо різняться від українських, так наприклад куряча гомілка коштує від 90 до 125 грн за кг. Гуляш з яловичини приблизно 210 грн за кг. Також є великий вибір м’яса для жарки на відкритому вогні, на замітку виробникам - місцеві дуже серйозно ставляться до грилю.


Молочна продукція. Перше візуальне спостереження – по кількості її менше, ніж м’ясної продукції. По смаку – поступається нашій. В Україні йогурти набагато смачніші. Багато є місцевих сирів, але й імпорту вистачає. Самим поширеним є чеддер, потім йде гауда.

На полицях не без української продукції. Наприклад, іриска виробництва Приватне Акціонерне Товариство «Ічнянський молочно-консервний комбінат» стоїть поруч з конкурентами – міжнародним гігантом Нестле та німецькими виробниками, але, що приємно, наша продукція не поступається ні смаком, ні головне – попитом)

Далі - більше)